corona-update 27-10-2020

Beste ouders,

Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts heeft in overleg met de onderwijspartners beslist om de herfstvakantie met 2 dagen te verlengen en de brug te maken naar 11 november. De scholen openen opnieuw op donderdag 12 november. Dat besluit komt er op basis van een nieuw advies dat de virologen hebben overgemaakt aan de minister.

Onze gemeente voorziet ook in opvang op 09/11 en 10/11:

  

 

Voor onze schoolactiviteiten heeft deze verlenging een aantal gevolgen.  

Sint en Piet gingen ons een bezoek brengen op 09/11, maar dit kan dus niet doorgaan.  Na 11/11 zorgen ze zeker voor een verrassing …

De oudercontacten mogen na de herfstvakantie enkel nog digitaal. De klasjuf bezorgt jullie de nodige info om een afspraak te maken.

De opendeurdag van zondag 08/11 voor onze nieuwkomers die starten na de herfstvakantie wordt verplaatst naar vrijdag aanstaande en dit van 15u45 tot 16u00.  Er mag slechts 1 ouder het kind vergezellen.

Onze speculoosverkoop bracht 800 euro op. We sparen verder voor ons avontureneiland (+/- 1.400 euro), we zijn dus al op goede weg. Dankjewel aan al onze sponsors!

De speculoosdozen kunnen nu vrijdag 30/10 aan de achterdeur van het klooster afgehaald worden en dit op volgende momenten:

Tussen 08.00 en 08.30
Tussen 11.30 en 12.00
Tussen 15.30 en 16.45
Mogen we vragen om zeker een zak of clipbox te bezorgen aub?

We hopen elkaar terug te zien op donderdag 12 november!

 

                     Met vriendelijke groet,
             Carla Peeters – Carmen Bauwens
                                  Directie

VKS Sterrenkind
Dorpstraat 53
9260 Serskamp
09/369.24.27

 

Fijne vakantie!

Beste ouders, 

30 juni 2020 …. 

Het was een schooljaar dat we niet gauw zullen vergeten. Op vrijdag 13 maart moesten we afscheid nemen van onze kapoenen … niemand wist voor hoelang. De volgende weken waren onwezenlijk… geen schoolbel, geen spelende kinderen, geen juffen aan de schoolpoort. Er werd volop verder gewerkt achter de schermen en er werden tevens ideëenbundels gemaakt. De school zorgde – ook tijdens de vakantieperiode – voor noodopvang.  

Op 02 juni gingen heel wat scholen terug open. Niet onder normale omstandigheden, want elke klasbubbel werd de contactbubbel en dat maakte het op organisatorisch vlak niet altijd simpel. We zijn dan ook bijzonder dankbaar dat we op jullie begrip en medewerking konden rekenen! We hopen dat we op 01 september kunnen starten onder normale omstandigheden, maar dat is momenteel nog koffiedik kijken.  

Voor onze kapoenen uit de 3de kleuterklas wordt het hoofdstuk kleuterschool afgesloten.
We wensen hen een vlotte start toe in het eerste leerjaar ! Onze deuren blijven voor hen openstaan … ook na 30 juni… 

Tot slot wensen we elk van jullie een deugddoende, zorgeloze vakantie toe! 

namens het voltallige schoolteam, 

juffen Soraya en Carla
directie

 

OPROEP GEZOND VERSTAND OPVANG

zondag 15-03-2020

Beste ouders,

Opvang in de scholen

Onze scholen voorzien noodopvang voor leerlingen wiens ouders zelf tewerkgesteld zijn in de gezondheidszorg of in de essentiële publieke sectoren werken, of wanneer de ouders echt geen andere mogelijkheid hebben dan opvang bij de grootouders.

Om zo lang mogelijk deze essentiële opvang te kunnen voorzien, vragen wij met nadruk om hiervoor je gezond verstand te gebruiken. Deze opvang is bedoeld als laatste hulp voor zij die het het meest nodig hebben. Elk kind kreeg vrijdag een brief mee waarin gevraagd wordt of het van deze noodopvang gebruik moet maken. Wij gaan er dan ook van uit dat kinderen voor wie geen noodopvang is aangevraagd, morgen ook niet aan de schoolpoort zullen staan.

De lichaamstemperatuur van de kinderen zal aan de schoolpoort gecontroleerd worden voor zij tot de opvang toegelaten worden, in een poging de gezondheid van de andere kinderen en de leerkrachten te beschermen. Als je kinderen symptomen vertonen (grieperig gevoel, koorts, hoesten), hou ze dan thuis.

Graag delen we ook nog volgende interessante links:

  • 10 tips voor thuiswerken met kinderen ten tijde van corona

De scholen zijn gesloten voor de komende 5 weken. Je kinderen zijn dus thuis en jij waarschijnlijk ook. Of je nu reeds een thuiswerkende zelfstandige bent of je gaat vanaf nu thuis werken, opeens zijn je kinderen er ook de hele tijd en is de kans groot dat de balans helemaal zoek geraakt. 10 tips in onderstaande link.

https://www.linkedin.com/pulse/10-tips-voor-thuiswerken-met-kinderen-ten-tijde-van-vanwinckel-/?fbclid=IwAR3J8OD-1vPqmURpZvdddflP6c7vUD9e6qhqB23x6j3mB9au5JeKg0dn4kI

  • Thuis werken met kinderen: hoe pak je dat aan?

https://www.ucll.be/research-expertise/thuis-werken-met-kinderen-hoe-pak-je-dat-aan?fbclid=IwAR02qdC6t88pFBDfkZ7240kxiaylv-1x73z5yINrRgCUetW24Zzh9d0pqew

 

Laat ons nu zorgzaam zijn
en eventjes niet de slimmerik uithangen.
Richtlijnen volgen zonder mopperen.
Afstand houden met een glimlach
en hygiëne au sérieux nemen.
De solidariteit zal ons goed doen.

   

Met vriendelijke groeten,

Het leerkrachtenteam