01 september

Beste ouders,

Het schooljaar 2017-2018 is gestart. Als schoolteam zullen wij trachten om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden bij zijn/haar totale ontwikkeling. We hopen dat het een goed jaar wordt voor iedereen. Zijn er toch vragen of problemen, dan kan u steeds terecht bij de klasjuf of directie (0478/37.74.85).
Als jaarthema kozen we: “OMARM DE AARDE!” Binnen dit MOS (Milieu Op School) thema zullen heel wat activiteiten uitgewerkt worden.

We zijn een school waar beweging centraal staat!

Spelen en bewegen is voor de ontwikkeling van de hersenen bij jonge kinderen van ontzettend groot belang (bodymap). Elke groei vindt zijn oorsprong in beweging. Onze school biedt heel wat speelruimte met doordachte doelen, waarbij de kleuters volop kunnen bewegen en spelen volgens gemaakte afspraken. Speelkledij is aan te raden!

Voor het huidige schooljaar ben ik deeltijds aan het werk. Ik ben elke voormiddag aanwezig op school en op dinsdag ook in de namiddag. Tijdens mijn afwezigheid staat juf Sofie Nobels (3B) in mijn vervanging.
Juf Marianne (1B) is afwezig wegens ziekte en wordt vervangen door juf Annelien Van Der Biest.
Juf Roxaan (1A) is zwanger en wordt vervangen door juf Marijke Tondeleir.

Dit schooljaar starten we vanaf MAANDAG 04/09 met warme maaltijden (komt maandelijks op de factuur). Via een link op onze website kunnen jullie de maandmenu raadplegen. Over de middag drinken we water van de kraan, witte melk (0,45€) of soep (0,45€). In de zaal wordt binnenkort een keuken geplaatst. Deze zal betaald worden door de vriendenkring van onze school, waarvoor onze oprechte dank! Ook voor huishoudelijke activiteiten zullen de kleuters samen met de juf gebruik maken van deze keuken.
’s Morgens gaat het hek pas open om 08u00. Voor de veiligheid van onze kleuters zal het hek vast zijn van 12 tot 13uur.
Mogen we jullie beleefd vragen om de kleuters tijdig naar school te brengen en af te halen aub!

we wensen al onze kapoenen een fijn schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,
Namens het voltallige schoolteam,
Carla Peeters – directeur

SCHOOLRAAD

Beste ouders,

Voor de mandaatperiode van 2017-2021 bestaat onze schoolraad uit volgende leden:

geleding ouders:

Clinckspoor Roosje – mama van Stien (3A) en Lotte (P) De Pauw

Van De Veere Ilse – mama van Jules Spruyt (2B)

reserve: Renaat Rasschaert – papa van Marie Rasschaert (1A)

geleding lokale gemeenschap:

De Cock Yolande

Rasschaert Eric

geleding leerkrachten:

Nobels Sofie

Pieters Stéphanie

mvg,

Carla Peeters

 

 

 

WAFELVERKOOP

Beste ouders,

 

In de loop van maart organiseerden we een wafelverkoop op school. Door jullie fantastische inzet werden 415 dozen verkocht, waarvoor onze oprechte dank!

Met de opbrengst ervan zullen voor onze kapoenen wheelies en extra loopfietsen aangekocht worden.

mvg,

Carla Peeters

SCHOENMAATJES GEZOCHT

beste ouders,

De Kerst- en nieuwjaarsperiode komt dichterbij. Een tijd van wenskaarten en cadeautjes …

Onze kleuterschool nam deel aan de actie ‘schoenmaatjes gezocht’… dit is dé kans voor kinderen om écht iets te doen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd.

Per klas werden 3 schoendozen gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in een ontwikkelingsland. Zo wordt een simpele schoendoos een onvergetelijk cadeau! (meer info op www.edukans.be ).

Een prachtige boodschap in deze tijd van het jaar…dankjewel kapoenen  en sponsors!

Carla Peeters – directeur

 

Beste ouders,

Het schooljaar 2016-2017 is inmiddels gestart. Als schoolteam zullen wij trachten om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden bij zijn/haar totale ontwikkeling. We hopen dat het een goed jaar wordt voor iedereen. Zijn er toch vragen of problemen, dan kan u steeds terecht bij de klasjuf of directie (0478/37.74.85).

Als jaarthema kozen we: “OP AVONTUUR IN DE NATUUR!” Het zal dus aangewezen zijn om uw kleuter speelkledij aan te trekken.

Op dinsdag 18 oktober 2016 organiseren we een infoavond over “het belang van spelen en bewegen voor de ontwikkeling van kinderen (bodymap).” Dit gaat door om 19u00 in de refter van ‘Het Belleveer’, stationsstraat 2, 9260 Schellebelle. Van harte aan te bevelen!

We hebben tot voor kort problemen gehad met het publiceren van foto’s op onze website , maar dit probleem is nu van de baan. Op YOUTUBE vinden jullie alvast ons schoolfilmpje ivm de STRAPdag van vorige vrijdag. (ga naar You Tube en tik in het zoekvenster: strapdag 2016  Vrije kleuterschool Sterrenkind Serskamp)

Met vriendelijke groet,

Carla Peeters

directeur

 

 

 

Ons schoolfeest binnen het thema ‘Ridders en kastelen’ …

woord vooraf

Voor ons schoolfeest kozen we het thema ‘ridders en kastelen’. We baseerden ons hiervoor op de godsdienstmethode TOV. Er volgden heel wat gesprekken rond goedhartige ridders met de boodschap: goed zijn van binnen! We staan even stil bij de levenservaringen van uiterlijke en innerlijke ‘schoonheid’

Door de prinsessen Perlefien, Rozemond en meid Marie Jeanne werden onze kleuters wekenlang ondergedompeld in het verhaal van koning Alexander De Groote. Het kasteel van de koning is afgebrand! Onze kapoenen zijn bereid om een nieuw kasteel te helpen bouwen. Ze legden de weg af van page naar schildknaap.

De pageproeven: samenwerkproef, deelproef, beleefdheidsproef en behendigheidsproef.

de schildknaapproeven: hulpvaardigheid en wapenkunsten.

Zoals echte ridders hielden onze oudste kleuters een gebedswake in de kerk.

Koning Alexander was zeer tevreden en gaf op zaterdag 04 juni een groot feest. Alle schildknapen zijn op post. Voor ze geridderd werden, moesten ze nog een ridderparcours doorlopen. Dit omvatte 5 opdrachten (visspel, sjoelbakken, ridderparcours, ridderbattle en duimpotjes maken uit klei). De reenactmentgroep de ‘GENTSCHE GEZELLEN’ kwamen ook naar het feest. Kunnen de schildknapen het kasteel van koning Alexander verdedigen? Hiervoor mochten ze eerst nog eens ‘vechten’ tegen echte ridders. Dit hoort onder het ‘spelend vechten/ravotten wat heel belangrijk is voor kinderen.. ontdekken van krachten (proprioceptie). De buizen uit mousse doen totaal geen pijn…het is eerder een aantikspel. Iedereen beleefde hier veel plezier aan, we zagen niets dan lachende gezichten!

En dan is het eindelijk zover ….Onze kapoenen werden door de Gentsche Gezellen officieel geridderd en kregen een medaille. We sloten af met een paar dansjes. Het werd een schitterend kinderfeest! We kregen heel wat positieve reacties waarvoor dank. Momenteel zijn we de foto’s van het schoolfeest volop aan het verzamelen en selecteren. Zodra dit klaar is, plaatsen we een link naar het album.

Dank aan alle aanwezigen, aan onze sponsors, aan de ‘GENTSCHE GEZELLEN’ en aan allen die bereid waren om een handje toe te steken!

Hoffelijke groet,

Carla Peeters – directeur