ONS 3de MOS (Milieuopvoeding Op School) LOGO IS BINNEN!

Beste ouders,

We vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren om zorgzaam om te gaan met de natuur. De school is hierbij een belangrijke factor en de inspanningen die we geleverd hebben, werden door de jury ten zeerste gewaardeerd: het 3de en tevens laatste MOS logo is binnen!

Namens het voltallige schoolteam wil ik alle ouders/grootouders danken, omdat jullie  onze visie willen delen en mee ondersteunen.

Carla Peeters – directeur

 

 

 

WILGENHUT

beste ouders,

Binnen ons jaarthema OMARM DE AARDE werd in december een wilgenhut gebouwd. Inmiddels staat deze in volle bloei en is de hut een gezellige plaats om te vertoeven. 

Speurtocht was een echt succes!

Onze vrije kleuterschool organiseerde op zaterdag 24 februari een heuse wandelzoektocht (4,5 km) binnen het thema ‘de wolf en de 7 geitjes’. 320 wandelaars schreven zich hiervoor in.  Wat hebben onze kapoenen (én begeiders) dat goed gedaan! …

Onderweg viel heel wat te beleven:

Zoeken naar de foto’s van de 7 geitjes,… aardappelrace,… bewegingsparcours, …bezoek aan de schapenstal (hier was een schapenscheerder aan het werk), …uitkijken voor de fietsende wolf en het kleinste geitje… het werd een boeiende speurtocht en de lachende gezichtjes van onze kapoenen bij aankomst op school spraken boekdelen.

Een bijzonder woord van dank aan onze sponsors 2018  én onze helpende handen voor en achter de schermen! Met de opbrengst van deze activiteit zal een opplooibare reftertafel aangekocht worden …

Hieronder enkele sfeerbeelden.  Meer foto’s bij ‘de school in beeld’.

sponsors 2018

Afscheid van juf Viviane

Viviane is ruim 20 jaar werkzaam geweest op onze kleuterschool te Serskamp in de refter en als poetsvrouw. Sinds 01 november geniet ze van een welverdiende rust. We bezorgden haar op haar laatste werkdag (vrijdag 27/10) een onvergetelijke dag.

Om 14.00 trok een stoet van kleuters – onder politiebegeleiding en vergezeld door de pers – met toeters en bellen richting Huilaart waar Viviane woont.
Viviane werd door ceremoniemeester Ward in een cabrio geleid en de stoet ging verder richting kleuterschool. We maakten voor haar een erehaag, er werd voor haar gezongen en gedanst en tot slot kreeg ze van elke kapoen een mooie roos.

Van harte,
namens het voltallige schoolteam
Carla Peeters
directeur