INSCHRIJVEN NIEUWE KLEUTERS

Uitgelicht

Voor het schooljaar 2019 – 2020 kan er ingeschreven worden op schooldagen van 09u00 – 11u45 en van 13u30 – 16u00 of na afspraak met de directie  : 09/369.24.27 of GSM 0478/37.74.85

Bereikt uw kind in de loop van 2019 of 2020 de leeftijd van 2 jaar en 6 maand? 
Dan betekent dit dat uw zoon/dochter vanaf 1 maart 2019 kan ingeschreven worden in een kleuterschool om te starten in het schooljaar 2019-2020.

Helm op, Fluo top! van de herfstvakantie tot krokusvakantie

 

Zichtbaar en veilig naar school!

Helm Op Fluo Top is een verkeersproject waarmee wij het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier aanmoedigen.
Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de kleuters stickers en kunnen ze sparen voor leuke beloningen en prijzen.

Tijdens schooljaar 2019-2020 kunnen de leerlingen opnieuw sparen voor een gratis ticket naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Daarnaast schenken andere geweldige partners zoals Nutcase, gofluo, JBC en Torfs een hele lading toffe prijzen weg!

Een kind kan, op voorwaarde dat hij voldoende stickers verzamelt, met 1 spaarkaart de verschillende beloningen verdienen. De kleuters moeten hun stickerkaart meenemen naar de kassa. In ZOO Serpentarium wordt ze afgetekend, in ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael wordt ze ingehouden.
Als je eerst naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael gaat en daarna nog graag naar ZOO Serpentarium wil, geef je dat gewoon even aan aan de kassa van ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Zij zorgen ervoor dat je ook zonder je stickerkaart nog gratis naar ZOO Serpentarium kan.

 

 

BODYMAPTIP: Spelen zonder constant toezicht is belangrijk! (Bodymapmagazine)

We hebben de gewoonte gecreëerd om onze kinderen steeds in het oog te houden. Dit in het kader van veiligheid. Maar hierdoor worden er belangrijke ontwikkelingskansen ontnomen.

Kinderen die nooit mogen spelen zonder steeds in het oog gehouden te worden, worden geremd in persoonlijkheidsontwikkeling. Zij hebben minder kansen om te ondernemen en om risico’s zelf te leren inschatten en ervaren.

Het is aan begeleiders, ouders, om de omgeving kindveilig te maken, maar niet overbeveiligd. Een netel die prikt mag wel ontdekt worden, in een boom kan al eens geklommen worden, en alleen met enkele vriendjes op de kamer kan er ook niet veel gebeuren.


______________________________________________________________________
Wij geven jullie graag enkele tips!
______________________________________________________________________

We krijgen vaak de vraag: “ja maar.. als er dan iets gebeurt en ze vallen of bezeren zich erg?”

Ons antwoord: Je kan nooit sterk in het leven staan als je nooit mag genieten van vallen en opstaan. Je moet risico’s zelf leren ontdekken, inschatten en aangaan. Dit door zelf te ervaren en niet door mondeling te moeten horen wat er fout kan lopen. Ervaren om te bewaren.
______________________________________________________________________

Babytip

Bij baby’s kan je ze niet echt laten spelen zonder toezicht. Het is belangrijk dat je net nu een heel veilige omgeving creëert waarbij je zelf heel veel aanwezig bent. Zo leert je baby zich veilig te voelen om de wereld te ontdekken.

Zorg ervoor dat je hier ook wel de nodige uitdagingen voorziet en niet te voorzichtig (lees overbeschermend) met alles omgaat. Laat je baby heel veel materialen ontdekken, met handen, voeten mond enz.
______________________________________________________________________

Peutertip
Ook peuters zijn nog net te klein om ze alleen te laten. Maar ook hier hetzelfde verhaal als bij baby’s. Laat ze ontdekken, klimmen en klauteren, ravotten, zich vuil maken enz.

Enkele voorbeelden
Ga met je peuter regelmatig naar het bos en laat ze vrij spelen met de natuurlijke materialen die ze vinden
Laat je peuter in verschillende weertypes buiten spelen, pas enkel de kledij aan.
Laat ze mee helpen in huishouden, groenten wassen, auto wassen enz.
Zorg dat je peuter regelmatig heel vuil is van het spelen en ontdekken.

Peuters die spelen en ervaren met hun lichaam bouwen een heel sterk zelfvertrouwen op om uitdagingen te blijven zoeken en grenzen te leren verleggen op een gecontroleerde manier.
______________________________________________________________________

Kleutertip
Kleuters kan je toch al eens alleen laten spelen of samen met vriendjes. Hierbij bedoelen we dat ze in een andere ruimte spelen, maar niet alleen thuis worden gelaten ;-).
Hierdoor komt ander spel tot stand. Ze gaan materialen anders ontdekken, er zijn andere gesprekken, misschien zelfs discussies die ze zelf moeten aanpakken.
Door deze kansen aan te bieden zal hun creatief denkvermogen, probleemoplossend denken en sociale vaardigheden sterk verbeteren.

Enkele voorbeelden
Ze gaan misschien een uitdagender kamp bouwen.
Ze gaan fysieker met elkaar omgaan.
Ze gaan dingen opzoeken die je als begeleider soms tegenhoudt zoals wormen verzamelen (en weer vrijlaten), spinnen vangen, slijksoep maken enz.

Moedig je kleuter aan om zelfstandig te spelen alleen, maar liefst met vriendjes.

Op uitstap naar DE SIERK

Afbeelding

>>> Met alle vriendjes van de school op uitstap, spannend! <<<

De Sierk is een thema-speelterrein waar kinderen zich kunnen
ontpoppen tot ware circusartiesten:

gooien met diabolo’s, balanceren op éénwielers, bengelen aan
trapezes, evenwichtlopen op het touwlopersparcours, kunstjes tonen in de tent, de
clown uithangen in de piste, messenwerpen, ballen gooien, … teveel om op te
noemen!

Even uitrusten van alle circusdrukte?


De Sierk is ook een plaats waar de kinderen rust kunnen vinden in het groen, leuks
kunnen beleven in de circuswoonwagens, de kinderen kunnen uitdagingen
aangaan op de go-cars of als een heus circusorkest muziek maken in het
fanfarekot.

 

Opgepast: Het park is enkel voor echte SPEELVOGELS!! 🙂 

 

Door op onderstaande foto te klikken kunnen jullie meegenieten

en de kinderen nagenieten. 

 

Bewegingen van de maand september en oktober

Beste ouders,

Het is van groot belang dat kinderen tijdens hun kleuterjaren heel veel bewegingsimpulsen ervaren om zo hun motorische ontwikkeling optimaal te laten ontplooien.
U zal hier twee-maandelijks “de beweging van de maand” vinden. Deze bewegingen zullen we dagelijks oefenen in de klas, maar we hopen dat jullie je engageren om ook even tijd te maken voor de bewegingsopdrachten… LEUK !

Want door het dagelijks uitvoeren van deze bewegingen zal uw kleuter de kans krijgen om zich op neurologisch en motorisch gebied sterk te ontwikkelen en dat komt het latere leren alleen maar ten goede

Veel speelplezier samen met je kind ! Zie het gerust als een leerrijke quality-time. 🙂

Bedankt voor jullie inzet, uw kind zal er veel baat bij hebben.